- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 132 wyświetleń
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1/4 szklanki brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 szklanki mleka (sojowego albo zwykłego)
- 1/3 szklanki masła
- 2 jajka
- 2 dojrzałe banany
- 2 łyżki masła orzechowego
Przygotowanie:
- W jednej misce wymieszaj płatki owsiane, cukier, proszek do pieczenia, sól i cynamon.
- Masło rozpuść i delikatnie przestudź.
- W drugiej misce wymieszaj jajka, mleko, banany i masło.
- Wlej mokre składniki do suchych. Wymieszaj.
- Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C.
- Masę przełóż do natłuszczonej prostokątnej blaszki.
- Piecz przez ok. 30 minut.
- Przed podaniem rozpuść masło orzechowe i polej owsiankę.
Wskazówki:
- Owsiankę możesz upiec wieczorem, a rano tylko odgrzać.
- Możesz podać z pokrojononym w plasterki bananem.
Żródło przepisu:
Mniam